luni, 28 mai 2012

“Casual Vacancy”, noul roman al lui J.K. Rowling, va fi lansat în septembrie

Era “Harry Potter” a luat sfarsit, asa ca scriitoarea J.K. Rowling poate sa se reorienteze inspre literatura de fictiune pentru adulti. Ceea ce a si facut, dupa cum o dovedeste romanul “The Casual Vacancy”, ce va fi lansat in mai multe tari, simultan, pe 27 septembrie.

Conform declaratiilor celor de la editura Grasset, romanul va fi publicat simultan in America, Marea Britanie, Germania si Franta.

Cartea este diferita de seria care a facut-o celebra pe J.K Rowling: cele 400 de pagini ale cartii sunt pline de umor negru, iar actiunea se petrece in orasul fictiv Pagford, un oras linistit in aparenta, dar care ascunde multe secrete.

Va reusi oare J.K. Rowling sa cucereasca si publicul matur? Vom afla pe 27 septembrie.

vineri, 25 mai 2012

Editura RAO vă oferă o veste bună!


Numai la Bookfest se poate rezerva un exemplar din cartea Moştenirea, al patrulea volum al seriei scrisa de Christopher Paolini la un preţ special!

Cartea urmează să apară pe data de 25 iunie 2012!



Se lanseaza cartea Mostenirea, de Christopher Paolini!


Editura RAO are plãcerea sã anunţe lansarea celui de-al 4-lea volum din seria
Moştenirea de Christopher Paolini!

Date tehnice:
- Fantasy biblioteca rao (12,5x20 cm)
- Număr de pagini: 800
- ISBN: 978-606-609-258-6
- Preţ: 59,99 lei 






De data aceasta, Eragon şi Saphira au ajuns mai departe decât ar fi îndrâznit cineva sã spere. Dacã vor reuşi ei sã-l rãstoarne pe maleficul rege şi sã reinstaureze dreptatea în Alagaësia, urmeazã sã aflãm în aceastã ultimã parte din serie!

Toatã lumea ştie cã, nu cu mult timp în urmã, Eragon, Biruitorul Umbrei, Cãlãreţul Dragonului, nu era decât un biet bãiat de fermier, iar dragonul sãu, Saphira, o piatrã albastrã în pãdure. Acum, soarta unei întregi civilizaţii apasã pe umerii lor.

În anul 2003, când Paolini a lansat Eragon, lumea a vãzut în tânãrul autor american – care, pe atunci, avea 20 de ani – o adevãratã concurenţã pentru Harry Potter.

Timp de 121 sãptãmâni, volumul întâi s-a aflat în clasamentul New York Times al celor mai vândute cãrţi. Aventurile bãiatului şi dragonului sãu au intrat şi în atenţia Hollywood-ului care a ecranizat cartea în 2006. Dupã Eragon a urmat Eragon II denumitã de ziarul The observer ca fiind „cea mai aşteptatã carte fantasy“. Cel de-al treilea volum, Brisingr l-a prins pe Eragon într-o serie de misiuni periculoase.

Ultimul volum al seriei, Moştenirea, anunţã momentul în care Eragon va trebui sã înfrunte pe adevãratul şi singurul sãu duşman regele Galbatorix, stãpânul imperiului. De data aceasta, Eragon şi Saphira au ajuns mai departe decât ar fi îndrâznit cineva sã spere. Dacã vor reuşi ei sã-l rãstoarne pe maleficul rege şi sã reinstaureze dreptatea în Alagaësia, urmeazã sã aflãm în aceastã ultimã parte din serie!

În august 2003, cartea lui Christopher Paolini, Eragon, a fost un succes instantaneu atingând recorduri mondiale vânzându-se în mai mult de 6 miliaone de copii şi asta numai în America de Nord. Al doilea volum, Eragon: cartea primului nãscut a fost vândut în 3 milioane de copii şi al treilea volum din serie, Brisingr, s-a bucurat de 550.000 de exemplare vândute într-o singurã zi. Mai mult de 25 de milioane de exemplare s-au vândut în întreaga lume şi cartea Moştenirea, lansat în 2011, a avut un prim tiraj de 2,5 milioane de copii!

Moştenirea este al 4-lea titlu din seria care cuprinde bine-cunoscutele titluri Eragon, Eragon II: cartea primului nãscut şi Brisingr care pot fi gãsite atât pe www.raobooks.com cât şi în toate librãriile din ţarã!





Dating Words (8)


BRAVO ne pregăteşte multe surprize!

Movie News

Snow White and the Huntsman


Filmul porneşte de la ideea de bază a basmului Albă ca Zăpada, dar personajele principale evoluează şi au o mulţime de caracteristici noi. O lume fantastică, condusă de o mână de fier, de Regina Ravenna. Aceasta află că fiica ei vitregă, Albă-ca-Zăpada, este destinată să devină noua conducătoare a regatului şi, în plus, îi va lua titlul de Cea mai Frumoasă dintre Toate.
 Disperată, aceasta îi cere sfatul Oglinzii Magice, care îi spune că singura cale de a evita ca sumbrele premoniţii să devină realitate este să obţină nemurirea ucigând-o pe tânăra fată. După ce Regina cea Rea o ţine prizonieră pe Albă ca Zăpada vreme de 11 ani, fata îşi pierde toată inocenţa şi vrea să se descurce singură în viaţă. Când reuşeşte să evadeze ,  pe urmele prinţesei e pus Vânătorul, un bărbat acrit, dar foarte destoinic. El şi-a pierdut nevasta, speranţa şi încrederea, dar, în schimb, a devenit un foarte bun luptător, care se descurcă în sălbăticie ca nimeni altul. El e un soi de vânător de recompense mai degrabă, pe care Regina cea Rea îl trimite să o prindă şi să o omoare pe Albă ca Zăpada. Prinţesa nu e însă vreo neajutorată şi, prin felul ei de-a fi, reuşeşte să-l convingă pe Vânător să-i devină mentor şi să o transforme în războinică, iar împreună să o detroneze pe Regină.
Primind ajutor din toate părţile, Albă ca Zăpada porneşte într-o adevărată cruciadă împotriva Reginei pentru a-şi salva viaţa, dar şi pentru a pune capăt tiraniei care domină regatul şi care a dus oamenii la limita răbdării.


Serialele de top au noi sezoane!
Fetele bune şi rele, băieţii bine făcuţi, magicienii, vampirii şi vârcolacii se întorc pe micile ecrane pentru o nouă rundă de poveşti. Primele se vor întoarce micuţele mincinoase din „Pretty Little Liars”, care vor avea şi sezonul trei de furcă cu enigmaticul „A”. Fetele se grăbesc, pentru că se vor întoarce pe micile ecrane de la ABC Family încă din 5 iunie cu un sezon şi mai plin. Nici fetele simpatice din „Gossip Girl” şi „Glee” nu vor sta deoparte, căci se vor întoarce şi ele, alături de colegii lor, prin toamnă cu noi poveşti palpitante. încă nu s-au anuntat datele oficiale, însă vom avea şi aici câteva surprize.
 Pentru că unele personaje vor dispărea din peisaj şi altele noi vor apărea. Personaje noi vor apărea şi în „Revenge”, succesul sezonului trecut de la ABC, căci Emily VanCamp va reveni cu o rundă nouă de răzbunări împotriva rivalilor săi. „încă nu s-a stabilit data exactă a debutului serialului, însă vom reveni cu poveşti şi mai interesante, cu răzbunări ca la carte şi poveşti de dragoste interesante”, a declarat interpreta lui Emily într-un interviu.

Revin povestile paranormale!
                   Dacă vă era dor de vârcolacul din „Teen Wolf” acesta va reveni pe 3 iunie cu cel de-al doilea sezon. Tyler Posey şi Tyler Hoetchlin vor purta din nou lentile de contact în noul sezon şi vor apărea mai mult la bustul gol după ce au stat luni de zile în sălile de forţă. şi nu sunt singurii care vin cu schimbări, pentru că şi Jared Padalecki şi Jensen Ackless alias Sam şi Dean Winchester vor reveni din toamnă cu noi aventuri din „Supernatural”, în cel de-al optulea sezon. Şi aventurile vampirilor din „The Vampire Diaries” vor continua de prin septembrie, căci serialul va avea şi sezonul patru cu aceiaşi gaşcă de vampiri sexy. Nina Dobrev va continua să o joace pe Elena, iar Paul Wesley şi Ian Somerhalder să le dea viaţă celor doi vampiri care o iubesc.
                                                    
Sursă – Revista BRAVO!

joi, 24 mai 2012

BookLand revine cu drag la Timişoara

Incepand de marti, 22 mai si pana duminica 27 mai, in intervalul 09:00 – 22:00, Caravana BookLand isi aseaza din nou tabara la Iulius Mall din Timisoara. Cel mai avangardist, dinamic, cult, cool si prietenos targ de carte din Romania le-a pregatit BookLanderilor timisoreni un playlist cu mii de titluri de carte, muzica, film si jocuri, de la cele peste 70 de edituri participante.

“Suntem incantati ca organizatorii BookLand au ales, pentru al doilea an consecutiv, Centrul Comercial Iulius Mall Timişoara ca loc de desfaşurare al evenimentului. La editia precedenta, publicul banatean a demonstrat ca este iubitor de lectura şi apreciaza astfel de manifestari culturale. Cu siguranta, şi anul acesta audienta va fi la fel de numeroasa şi interesata de aparitiile editoriale propuse la BookLand”, a declarat Daniela Savescu, Marketing Manager Iulius Mall Timisoara.

Pe toata perioada de desfasurare a Caravanei BookLand vor fi sustinute expozitiile artistului plastic Maria Bana Jichita si a sculptorului Laura Teculescu. In data de 23 si 24 mai, de la ora 18.15, se vor organiza sesiuni de lectura publica. Miercuri sunt invitati poetii Tudor Cretu, Borco Ilin, Adela Dragomir si Alex Stoicovici, iar joi sunt asteptati Marius Stefan Aldea, Daniela Ratiu, Daniel Vighi si Robert Serban pentru a recita cateva dintre poeziile lor de suflet. Tot joi, elevii de la Liceul de Muzica Ion Vidu vor sustine un intermezzo muzical alaturi de indragitii poeti timisoreni.

De asemenea, se anunta un sfarsit de saptamana plin de distractie si creativitate si pentru cei mici! Prichindeii din Timisoara sunt asteptati sa vina in Centrul Comercial Iulius Mall sa se distreze: sa cante, sa danseze si sa deseneze alaturi de BookLand, in dupa-amiezile de vineri si sambata.

Vineri, 25 mai, vor incanta copiii de la Teatrul de papusi Merlin din Timisoara, iar sambata, 26 mai, vom dansa si vom picta impreuna cu talentatii copii ai Palatului Copiilor din Timisoara, atent indrumati de doamnele profesoare Aurelia Grigorescu si Felicia Selejan.

„Ne bucuram sa ne intoarcem la Timisoara, unde ne-am facut multi prieteni cu ocazia editiei trecute. Prima data am fost primiti de publicul timisorean cu caldura si entuziasm. Suntem siguri ca si de aceasta data va fi cel putin la fel. Suntem nerabdatori sa ne revedem prietenii timisoreni!” – Sorin Lucaci, coordonator BookLand

“BookLand vine acolo unde oamenii sunt deja. Nu-i cheamă, ci îi urmează!”

Vampirii Sudului au ajuns la final de drum

Toate in viata au un final. Chiar si vampirii. O noua serie indragita de adolescenti, care a dat nastere unui serial si mai indragit, se apropie de sfarsit.

Charlaine Harris, autoarea cartilor din seria “Vampirii Sudului (True Blood)”, a declarat ca anul viitor va pune punct acestei povesti de succes.

Nu este prima data cand autoarea da de inteles ca sfarsitul seriei este aproape, dar de data aceasta pare ca vorbeste serios, intrucat a postat vestea pe profilul ei de pe Facebook, anuntandu-si fanii ca cel de-al 13-lea volum, Dead Ever After, va fi si ultimul. “Nu mi-a mai ramas nimic de spus. Dupa ultima carte, voi fi spus tot ceea ce am avut de spus despre Sookie. Chiar cred ca le-as face fanilor un deserviciu daca as continua sa scriu despre un personaj fara sa mai pun suflet. Mi-a placut la nebunie sa scriu despre Sookie, dar cand vezi sfarsitul drumului, atunci vezi sfarsitul drumului”, a declarat Charlaine Harris.

Pentru moment, Charlaine se concentreaza asupra seriei care a facut-o celebra, incercand sa le ofere personajelor care au facut parte din viata ei timp de 12 ani, sfarsitul bine-meritat. Tentatia de a readuce in atentia cititorilor personaje din volumele anterioare este mare, dupa cum ea insusi marturiseste. “Este atat de greu! Ma trezesc dorind sa reintroduc personaje oarecare, doar ca sa pot sa spun ‘Aici sunt. Uite ce s-a intamplat’. Iar apoi ma gandesc ca nu o sa mai fie o carte bine inchegata daca o sa am toate aceste aparitii surpriza. Trebuie sa pastrez nucleul cartii; nu pot sa arunc oameni in povestire doar ca sa le dau ocazia sa isi ia la revedere. Poate va exista o completare pe site-ul personal sau un e-book, ceva prin care sa pot sa spun: ‘Asta s-a intamplat cu Harry Bellefleur!’ sau ‘Asta s-a intamplat cu Tanya!’Nu vreau sa las pe nimeni cu frustrari.”

Urmatorul proiect al lui Charlene Harris este un roman grafic, in colaborare cu autorul Christopher Golden. “Cemetery Girl” spune povestea unei amnezice care se trezeste doar ca sa afle ca traieste intr-un cimitir.

miercuri, 23 mai 2012

O nouă carte, de la Editura RAO!



Jurnalul unui călător boem

de
Ciprian Enea



Privind mumia lui Mao din mausoleul omonim aflat în mijlocul pieţei Tiananmen din Beijing, Ciprian află de la ghidul său că temutul lider comunist s-a iubit cu peste 3500 de femei.
Conform filosofiei taoiste, aceasta era calea pentru a obţine nemurirea. Ulterior, autorul realizează că aproape toţi oamenii puternici au încercat să-şi găsească propria piatră filosofală făcând amor cu cât mai multe partenere.
Hotărât să-şi învingă demonii personali şi frica de ireversibilitatea timpului, Enea porneşte într-o călătorie prin 100 de ţări, care durează şase ani. În fiecare dintre ele se familiarizează cu farmecele localnicelor, dar şi cu peisajele, edificiile, gastronomia şi tradiţiile specifice.


O carte savuroasă, despre lucrurile la care fiecare dintre noi visează, dar pe care puţini îndrăznesc să le pună în practică!



marți, 22 mai 2012

Concurs ''Chestiunea Finkler'' de Howard Jacobson

Vă amintiţi de noua carte pe care Editura RAO o promovează?Sperăm că da.
Acum aveţi şansa să o primiţi în biblioteca voastră, să o citiţi şi să ne spuneţi apoi părerea.
Concursul acesta este o mână de aur şi putem să vă spunem că suntem puţin geloase că această carte nu va rămâne în casele noastre, ci va pleca spre voi.
Pentru că vrem ca totul să fie cât mai corect posibil, am angajat un partener pentru fiecare concurs ce va urma. Acest partener are obligaţia de a vă înregistra intrările şi de a alege marele câştigător.
Noi doar am ales sarcinile pe care voi trebuie să le îndepliniţi pentru a avea cât mai multe şanse la câştig, iar de aici fiecare îşi vede de atribuţiile sale.
Rafflecopter vă stă la dispoziţie începând de mâine, el fiind angajatul lunii.

Premiul concursului: ''Chestiunea Finkler'' Howard Jacobson

Durata concursului: 23 mai 2012 - 30 iunie 2012
Tip concurs: Cu tragere la sorţi




Mai jos vă puteţi înscrie. Primele 6 cerinţe sunt obligatorii, următoarele vă stau la dispoziţie pentru a aduna cât mai multe intrări, transformate în cât mai multe şanse pentru câştig.







a Rafflecopter giveaway


Mulţumim sponsorului nostru, Editura RAO pentru o carte ce merită citită!


luni, 21 mai 2012

Despre dragoste şi alte boli

How long would you wait for love?

Cand iubesti cu adevarat, timpul nu mai conteaza. Nici macar cand timpul inseamna 50 de ani. 50 de ani de asteptare, mai exact.

Foarte pe scurt, cam aceasta ar fi esenta povestii din Dragostea in vremea holerei, capodopera lui Gabriel Garcia Marquez, transpusa pentru marele ecran de Mike Newell.

Parca iubirea nu a fost nicicand mai complicata ca in vremea holerei si mai usor de confundat cu obsesia. Florentino Ariza, poet si telegraf, o zareste pe Fermina Daza la fereastra vilei tatalui ei si se indragosteste iremediabil. Ceea ce incepe ca o frumoasa poveste de iubire intre doi tineri se sfarseste insa brusc in momentul in care tatal fetei afla de idila si se interpune intre cei doi. Asa se face ca Fermina ajunge sa se marite cu Dr. Juvenal Urbino, cu care pare sa aiba o casnicie fericita si sa il fi uitat pe Florentino. Acesta insa nu a uitat-o si nu o va uita niciodata, dedicandu-i inima pe viata, dar daruindu-si trupul sutelor de femei.

Aici am inceput eu sa am probleme cu filmul. Nu reuseam sa inteleg si pace cum a putut Florentino Ariza sa se culce cu toate acele femei si sa pretinda totusi ca a asteptat-o toata viata pe Fermina. Bine macar ca nu s-a plictisit asteptand-o, imi spuneam. Apoi, Fermina mi s-a parut rece, nicidecum indragostita si cu o fire slaba. Cum poate aceasta sa fie una dintre cele mai frumoase povesti de dragoste ale tuturor timpurilor?

Raspunsul a venit o data cu citirea cartii. Toata emotia care mi s-a parut ca i-a lipsit filmului, mi-a transmis-o cartea intreit. Fiecare refuz de care se lovea Florentino ma intepa direct in inima, iar fiecare femeie pe care o cunostea mi se parea doar o prelungire a agoniei sale. Mi-a placut sa cred ca Florentino a mai iubit, dar niciodata atat de intens cum a iubit-o pe Fermina. Pana la urma, asteptarea ii este rasplatita, dar cu ce pret?





Independent Foreign Fiction Prize a ajuns la un scriitor născut la Cernăuţi

Anul acesta, Independent Foreign Fiction Prize a ajuns la Aharon Appelfeld, un scriitor evreu născut în urmă cu 80 de ani în Bucovina, la Cernăuţi.

Romanul câştigător, “Blooms of Darkness”, spune povestea unui băiat de 11 ani ascuns de o prostituată din calea naziştilor. Scriitorul însuşi a declarat: “Am vrut să explorez cele mai întunecate forme ale comportamentului uman şi să arăt că, chiar şi acolo, generozitatea şi iubirea pot supravieţui, că umanitatea şi iubirea pot învinge cruzimea şi brutalitatea.”

Independent Foreign Fiction Prize se decernează operelor de ficţiune care au fost traduse în limba engleză şi recompensează cu 5.000 de lire sterline atât autorul, cât şi traducătorul cărtii câştigătoare. Premiul este oferit în fiecare an de Booktrust, aceeaşi organizaţie care acordă Orange Prize for Fiction şi Roald Dahl Funny Prize.

Aharon Appelfeld, nascut pe 16 februarie 1932 în orăşelul Sadagura, care face parte în prezent din Cernăuţi, a mai primit de-a lungul carierei sale şi alte premii importante, precum Nelly Sachs Prize, în 2005, şi premiul Medicis pentru roman străin, în 2004, pentru autobiografia sa “The Story of a Life: A Memoir”.

Haideţi la Bookfest!


Atenţie! Se filmează!

Doar ce am ajuns de la şcoală şi îmi doresc să văd un film care să mă relaxeze cum nu am mai fost de mult, ţinând cont că mâine am ultima teză.
Printre noutăţile de pe Cinemagia am găsit o nouă ecranizare.
 Vorbesc despre ecranizarea cărţii A 16-a lună, prima din seria Cronicile Casterilor, scrisă de Kami Garcia şi Margaret Stohl!
O poveste de dragoste, un oraş plin de secrete, şi o linie de intrigi gotice din Sud.

Asta e reţeta pentru Beautiful Creatures.
Richard LaGravenese, cunoscut din P.S. I love you a scris şi a condus Carolina de Sud-set de adaptare a romanului scris de Kami Garcia şi Margaret Stohl, primul dintr-o trilogie de carti adult novel.
În dezvoltare din 2009, Beautiful Creatures a început recent să filmeze în New Orleans.
Acum, prima fotografie romantică, îndrăzesc să spun spumoasă din scena dintre Ethan(Alden Ehrenreich), şi Duchannes Lena (Alice Englert), misterioasa fată a visurilor lui - la propriu.
Vom avea plăcerea să îi vedem pe Viola Davis, Jeremy Irons, Emma Thompson, şi Emmy Rossum făcând parte din distribuţie începând cu 15 Februarie 2013.



duminică, 20 mai 2012

Primele 100 de cuvinte

După o absenţă destul de lungă, dar motivată, ne-am întors gata de atac. Eu reiau relaţiile cu editurile, văd ce mai e nou pe la celelalte bloguri, Abby se ocupă de câteva recenzii şi de formularea unor posturi cu un conţinut ce vă va interesa.
Aşa se întâmplă că am ajuns şi noi să participăm la un fel de campanie la care au aplicat foarte multe bloguri, ceea ce ne face mai mult decât fericite să lucrăm împreună cu alţii care se dedică lecturii şi creativităţii.
Primele 100 de cuvinte ne fac să sintetizăm ceea ce citim.
E foarte simplu, trebuie doar să deschizi cartea pe care o citeşti la prima pagină şi să scrii primele 100 de cuvinte din ea. Dacă vrei să ne împărtăşeşti şi nouă cuvintele, adresele noastre îţi stau la dispoziţie.

Femeia din Umbră scrisă de Victoria Holt este cartea pe care am început să o citesc de câteva zile, mă atrage foarte mult.
 Primele 100 de cuvinte sunt:

' Când mătuşa Charlotte a murit pe neaşteptate, mulţi au crezut că eu o omorâsem şi că, dacă n-ar fi existat mărturia infirmierei Loman la anchetă, verdictul ar fi fost de crimă comisă de una sau mai multe persoane necunoscute. S-ar fi  scormonit secretele întunecate de la Queen’s House şi adevărul ar fi ieşit la iveală.
‘Evident, nepoata aia a ei a avut un motiv’, se spunea.
Motivul era averea mătuşii Charlotte, care îmi revenea după moartea ei. Dar cât de diferit era totul de ceea ce părea să fie!
Chantel Loman, cu care mă împrietenisem în lunile petrecute cu noi …

Şi cum nu m-am putut abţine să nu încep încă o carte, aici sunt şi primele 100 de cuvinte din Petrecerea lui Ralph scrisă de Lisa Jewell.

'Smith puse receptorul la loc în furcă şi aruncă o privire prin apartament. Deşi veniseră câţiva oameni pentru vizionare în seara aceea, apartamentul rămăsese destul de curat după asalturile de mai devreme.
Strânse cănile şi paharele goale şi le duse în bucătărie. I se părea destul de ciudat şi de neplăcut să ştie că aceste obiecte purtau încă urmele buzelor, ale degetelor , ale resturilor de salivă şi de microorganism lăsate de tot felul de străini care se perindaseră prin casa lor în acea seară, străini cărora le prezentase baia, care îi văzuseră halatul ponosit atârnat de uşa dormitorului, străini …' 



''Dumnezeu există, dar vă rog să îl ţineţi acasă!''

Am început de câteva minute să mai verific blogosfera şi uitaţi ce am găsit pe un blog genial, An Tan Te.
Un articol care spune tot ceea ce e necesar să fie spus în legătură cu evoluţia persoanelor în jurul religiei.
Poza de început a articolului face toţi banii, o comparaţie ce nu mi-ar fi trecut prin minte.


Ce părere aveţi despre această abordare originală?


Autorul săptămânii la editura Rao - Eugen Ovidiu Chirovici


Chestiunea Finkler


Ce mai faceţi?
Am fost ocupate pentru un timp cu tezele şi blogul a trecut pe planul secundar, dar acum suntem pregătite să vă surprindem cu articole pline de noutăţi, cu recenzii la cărţi pe care le-am descoperit recent, apoi cu un concurs, într-un viitor apropiat.
Vă mai amintiţi că vă prezentasem acum ceva timp o carte nouă în biblioteca RAO?
Aceasta lansează o nouă carte în luna mai a acestui an, un roman distins cu  MAN BOOKER PRIZE în anul 2010.
Chestiunea Finkler de Howard Jacobson 
Un roman captivant de amuzant care vorbeşte despre toate chestiunile interesante din lume!

 
Povestea cãrţii îi aduce în prim plan pe Julian Treslove, fost producãtor de radio la BBC, şi pe Sam Finkler, un cunoscut filosof evreu, scriitor şi vedetã de televiziune, ambii fiind prieteni vechi. Într-o searã, exact la ora 11:30, în drum spre casã, Treslove se opreşte un moment în faţa ferestrei unui magazin de viori: moment în care este atacat. Şi de acolo... numai poveşti, discuţii, amintiri, regrete, întâmplãri şi dezbateri amuzante. Poveşti şi întâmplãri pe care cititorii le vor citi şi le vor reciti de nenumãrate ori! Fãrã îndoialã!

– Mã refeream cã eşti prima mea...
Simţi cã ezitarea lui o irita. Patul îngheţã în jurul ei.
– Prima ce? Zi! Femeie cãsãtoritã? Mamã? Soţie a unui prezentator de televiziune? Femeie fãrã diplomã?
– Nu ai diplomã?

Un nume nou şi promiţãtor pe piaţa din România, un nume celebru în strãinãtate!
HOWARD JACOBSON a câştigat premii importante precum Bollinger Everyman Wodehouse şi Jewish Quarterly Literary Prize din 2000 pentru cartea The Mightly Waltzer, publicând pânã acum un numãr de 11 titluri. Autorul scrie sãptãmânal în ziarul The Independent şi se mândreşte cu realizarea unor documentare de televiziune. Tocmai de aceea, Editura RAO şi-a propus sã aducã în biblioteca fiecãrui cititor un roman ideal pentru o dupã-amiazã relaxantã!


O carte recomandatã de oameni importanţi!


Chestiunea Finkler este o carte extraordinarã: foarte amuzantã, desigur, dar, în acelaşi timp, foarte inteligentã, foarte tristã şi foarte subtilã. Este tot ceea ce pare, ba chiar este mai mult decât ceea ce pare a fi!

SIR ANDREW MOTION
Preşedintele Juriului Premiilor Man Prize 2010



De abia aştept să primesc cartea şi să mă scufund într-o lectură care pare a fi captivantă.
După ce o termin, vă promit că voi posta şi recenzia.
Îi mulţumim Editurii RAO pentru sprijinul acordat.


Puteţi vizita şi pagina de Facebook a editurii, aici



miercuri, 2 mai 2012

Interviu cu Bibby Ellen!



Îţi mulţumim Bibby Ellen pentru răspunsurile tale frumoase.

Am descoperit câteva titluri care par a fi ceva deosebit şi care merită citit de îndată!



  • Hei! Ne bucurăm că ai acceptat să ne răspunzi la întrebări ! Ai mai avut până acum un interviu ?
Da, am mai avut unul. A fost amuzant, m-am simţit importantă, lol. Şi eu mă bucur să vă răspund.

  • Pentru cititori ; ce carte recomanzi tuturor ? 
Castelul pălărierului de A.J. Cronin. Are un uriaş caracter moralizator.

  • În caz că ar trebui să alegi o singură carte din toate cele citite până acum , sau cele pe care vrei să le citeşti , care ar fi aceea ?
Cea pe care o citesc în prezent: Avatarii valetului de pică – Nicolae Suciu. Cred că o să-mi placă tare, are un titlu meseriaş.

Să zicem că ai putea lua locul unuia din scriitorii tăi  favoriţi; care ar fi acela?
Ioi, bună întrebare. Cred că Agatha Christie ar fi.
  • Ai vrea ca pe baza unei cărţi să se facă un film , iar tu ai fi regizorul . Ce carte , şi ce actori ai alege pentru personaje, aşa încât să fie cum vrei tu ?
Privind ecranizările, aş alege întotdeauna cărţile astea simple cu fantasy, moderne şi cam comerciale. Dar incredibil de captivante. Cred că aş alege Fascinaţie de Melissa Marr. E dulcică rău cartea. Nu ştiu decât că personajul principal, Aislinn, ar fi Natalie Portman. În rest nu m-ar prea interesa...

  • Descrie cum a fost când ai citit prima ta carte.
Nu-mi pot aminti, asta s-a întâmplat de muult. Cine ştie? Poate că stăteam câteva secunde buuune pe un cuvânt şi-mi lipeam nasul de carte, fredonând Moş Crăciun cu plete dalbe.

  • Ultima carte pe care ai citit-o .
În căutarea timpului pierdut – deşi n-am terminat-o. Shame on me.

  • Ce ţi-a plăcut cel mai mult la aceasta ?
Cugetările , prin urmare modernismul insuflat de simţul analitic şi explorarea interiorului mai mult decât carcasa lumească în care trăim, ceea ce ţine strict de elemente sumare şi treburi din astea ce te ţin în repaus mintal.

  • Un citat preferat .
Ăăăăm…. Să mă gândesc. Încă nu ştiu nici să-mi aleg nişte simple cuvinte pentru  a mă descrie, darămite un citat. Eh, cred că se potriveşte fraza ce-am compus-o cu ceva vreme în urmă. Nu e un citat, dar măcar e ceva ce mi se pare durabil : )) « Viaţa se-nfăşoară în juru-mi ca o eşarfă purpurie. O chiar plac. »

Me gusta. Arată bine şi are postări drăguţe ; deşi urmează modelul atâtor bloguri care se ocupă de promovarea literaturii şi-a simţului creativ. Sunt multe site-uri care fac asta. Sfatul meu e să vă creaţi cât mai multe mărci distinctive ; simţul creativ poate fi pus în valoare şi prin metode mai originale – interpretări de fotografii artistice, la fel ca la cărţi, comparaţii diverse… Chestii de-astea. Să nu plagiaţi, că e cel mai exasperant lucru posibil. Succes !

  •  Mulţumim din nou că ai acceptat ! Te mai aşteptăm ! :-*
Mersi şi eu! Spor cu ce v-aţi propus!

Mulţumim Bibby Ellen pentru interviul tău interesant!